sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

#18 Öljyt hiustenhoidossa

Jos tukka tuntuu karhealta ja huonokuntoiselta, ovat öljyt loistava valinta hiustenhoitoon. Varsinkin, jos jatkuvasti suoristaa/kihartaa hiuksia, käyttää paljon erilaisia muotoilutuotteita yms, on hiuksia hyvä hemmotella välillä. Öljyt auttavat kosteuttamaan tukkaa, ja kosteutusta tarvitsee varsinkin luonnonkiharat ja kuumuudesta sekä kemiallisesta käsittelystä kärsineet hiukset. Joillekin luonnonkiharoille öljyt ei sovi, nimittäin kiharat saattavat suoristua jonkin verran. Itse kuitenkin käytän öljyjä, sillä kosteutukseen ne kyllä auttavat.

Mulla on ollut käytössä kookos-, manteli- ja oliiviöljy.

Rainbow Extra Virgin Oliiviöljy 500ml (Prisma)

Valioravinto Kylmäpuristettu Manteliöljy 200ml, 6-7e (Life)

Kung Markatta Kokosolja 225ml, 5-6e (Citymarket)

Joo mun manteliöljypullo on aika kauheen näkönen, se vaan aina menee tuollaseksi käytössä. Kookosöljy ei normaalisti ole nestemäistä, mutta öljy sulaa ollessaan lämpimässä ja meidän asunto on ihan järkyttävän kuuma :D. Sillä ei kuitenkaan ole väliä onko öljy sulanutta vai ei, sillä lämmität sen kuitenkin.

Kaikkia käytän niin, että ensiksi kastelen tukan ja kiedon pyyhkeen päähän, jotta liika vesi lähtisi hiuksista. Sitten kaadan öljyä johonkin kuumennusta kestävään kulhoon ja laitan mikroon lämpenemään noin 20 sekunniksi. Harjaan hiukset ja aloitan öljyn levittämisen hiuksiin latvoista alkaen. Öljyä tarvitsee yllättävän vähän: oma tukkani tarvitsee noin kolme ruokalusikallista tai jopa alle, sillä en juurikaan lisää öljyä korvista ylöspäin, jotta hiukset eivät näyttäisi rasvaisilta. Toisinaan lotraan öljyä kuitenkin enemmän. Sitten vain hiukset nutturalle ja suihkumyssyn sekä pipon alle, jotta öljyt saavat muhia lämmössä. Vaikutusaika vaihtelee paljon, mutta ainakin puoli tuntia olisi hyvä antaa vaikuttaa. Itse saatan joskus jopa nukkua öljyt päässä. Sitten vain pestään pois shampoolla ja hoitoaineella.

Öljyjen kanssa voi olla luova. Aina ei tarvitse laittaa vain yhtä öljyä kerrallaan, vaan niitä voi sekoitella keskenään. Monesti sekoitan niin, että kookosöljyä laitan eniten ja oliiviöljyä vähiten. Sekoitella voi miten haluaa, ei voi antaa tiettyä "reseptiä".

Mulle parhaiten on toiminut uusi tuttavuuteni kookosöljy. Aloitin öljyhoidot manteliöljyllä ja oliiviöljyllä, mutta molemmissa oli pieni ongelma: manteliöljy ei tuntunut tehoavan mun tukkaan tarpeeksi, kun taas oliiviöljy tehosi liiankin hyvin. Oliiviöljy voi helposti lätsäyttää hiukset ja tehdä niistä rasvaisen näköiset, joten ekaa kertaa käyttäessä kannattaa aloittaa pienellä määrällä. Olen kuullut myös kookosöljyllä olevan samaa vaikutusta, mutta mulla se ei ole ainakaan lätsäyttänyt... Toisaalta se voi johtua siitä, että mun tukka on vaalennusten jäljellä siinä kunnossa, että se imee öljyä paljon. Oliiviöljykään ei enää lätsäytä ainakaan niin helposti kuin ennen.

Tällaista tällä kertaa. Mitäs tykkäätte tällaisesta tuotteiden esittelystä? :)

10 kommenttia:

  1. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus c: ja ihana banneri muuten, oot hirmu kaunis!

    http://cowswings.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Miten voit ajatella samalla tavalla ku mä ! piti tehdä just vastaavanlainen päivitys, koska kokeilin kookosta, siis ihan rasvaa siit paketista ja toimi super hyvin ! lisäks se on paljon halvempaa ku noi öljyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) joo se kookosrasvakin on tietääkseni hyvä vaihtoehto tälle öljylle!

      Poista
  3. Mun on pitänyt satavuotta koklata kookosöljyä niin hiuksiin kuin ihoonkin! En tajunnut että sitä saa citymarketistakin, täytynee huomenna käydä töiden jälkeen shoppaamassa! Oliiviöljyä olen koittanutkin! Mukava kun jaat kokemuksia ja vinkkejä!

    http://sillysali.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. hei tää oli hyvä, oon aina miettiny miten noita käytetään :D

    VastaaPoista
  5. Pitäs varmaan iteki testata tähän mun harakanpesään:Dd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, se tekee hyvää hiuksille! :)

      Poista